Friday, May 7, 2010

Spotify

Al eerder schreef ik over Spotify. De muziek, die van boven komt, uit de wolk. Spotify is een zweeds initiatief, dat er van uitgaat dat het voldoende moet zijn als de muziek ergens op een computer opgeslagen staat. Waar dat is, zal de consument om het even zijn. Wanneer hij verbinding maakt met die computer / wolk, kan hij luisteren naar zijn favoriete muziek. Het werkt via het 'streaming' principe.

Deze constructie betekent wel, dat de gebruiker van deze dienst de muziek niet bezit. En daar had ik moeite mee. Omdat ik een verzamelaar ben, op zijn minst muziek op mijn iPod wil hebben staan.

Spotify gaat binnenkort in Nederland van start. Alles is in gereedheid gebracht voor de lancering op 18 mei. U leest er hier meer over. Nogmaals, ik wil de muziek graag 'bezitten'. Toch kan Spotify natuurlijk uitstekend dienst doen om bepaalde bands, bepaalde muziek te leren kennen. Je kunt daarna altijd nog na gebleken geschiktheid het album van zo'n band aanschaffen.

Ik denk dan ook, dat ik Spotify in de nabije toekomst maar eens goed in de gaten ga houden. De dienst is gratis, wanneer je er tenminste geen bezwaar tegen hebt zo af en toe naar wat reclame te moeten luisteren. Wil je dat niet dan kun je dat uitschakelen door een klein bedragje per maand te betalen.

3 comments:

Ria said...

in de gaten houden dus!

Anonymous said...

Heу I know this іs off topic but I was wondering if yօս κnew of any idgets I could
add to mʏ blog that automatically tweet my newest twitter updates.
I've been looking foгr a plug-in like this for
quite some time and waѕ hopig mayƄe you would have some
experience with ѕomething like this. Please llet me know if you run into anything.

I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.


Here is my web pabe cargador portatil

Anonymous said...

I loved as much as you'll receive carried out right here.

The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an edginess over that you wish be deoivering the following.unwell unquestionably
come more formerly again as exactly the same nearly very
often inside case you shield this hike.

Look into my page: Arthur Falcone