Wednesday, May 9, 2007

Verbouwing Bibliotheek Kronenburg

In de bibliotheek in Kronenburg wordt druk verbouwd. Het is een komen en gaan van aannemers, interieuwbouwer, electriciens, leveranciers van meubelen en kasten. De vervanging van de self service apparatuur wordt aangegrepen voor een gedeeltelijke herinrichting. Het leescafe wordt verplaatst, er komen nieuwe tafels, stoelen en banken en met een schuifdeur wordt de bibliotheek beter toegankelijk voor klanten in een rolstoel of met een kinderwagen. De balies worden een stuk kleiner, wat veel ruimte oplevert. Een aantal kasten worden bijgeplaatst om meer boeken te kunnen aanbieden. DVD's en luisterboeken worden in andere kasten beter gepresenteerd. De bibliotheek wordt gedeeltelijk ook opnieuw geschilderd en wordt hierdoor een stuk kleurrijker, waarmee we direct ingaan op een paar opmerkingen uit het klanttevredenheidsonderzoek.
Inleveren doet u voortaan bij de inlever automaat, direct bij de ingang. Uitlenen gaat een stuk gemakkelijker op de nieuwe uitleenbalies, waar alle materialen geleend kunnen worden. Dus ook dikke en grote boeken en DVD's, CD Rom's, luisterboeken en andere materialen waarvoor leengeld betaald moet worden.
Alle betalingen voor leengeld, te laat geld en internettegoed kunnen betaald worden bij de betaalcomputer. Op deze betaalcomputer kunt u ook pinnen, chippen en met papiergeld betalen. Kleine bedragen hoeft u niet direct te voldoen, u kunt wachten met betalen tot het maximum van 10 euro is bereik. Wel moet u binnen 3 maanden betalen, anders kunt u niet meer lenen.
De nieuwe generatie self service apparatuur is een stuk gemakkelijker in het gebruik en vooral sneller.
Na gewenning aan de apparatuur zal tijdwinst voor het personeel ontstaan. Daarom kan de bibliotheek in kronenburg vanaf 1 september meer ochtenden open!

No comments: