Tuesday, July 3, 2007

Lezen en vakantie

Mensen zijn vaak heel druk. De vakantie is dan ook een tijd om van hun welverdiende rust te genieten. En lekker een boek te lezen. Bibliotheken spelen hier op verschillende manieren op in. Een aantal bibliotheken, dat aan de kust ligt, is er bijvoorbeeld toe overgegaan om een strandfiliaal te openen. U kunt dan op het strand boeken lenen en weer inleveren. "Geen tijd om zelf boeken uit te zoeken, de bibliotheek doet het voor u", is een ander idee. U geeft dan 3 weken van tevoren een tiental titels op waar u in geinteresseerd bent en de bibliotheek zorgt er dan voor dat tegen de tijd dat u met vakantie gaat er een tas met 6 boeken voor u klaarstaat. Verder experimenteren bibliotheken met uitleentermijnen en aantallen materialen, die u mee kunt nemen op vakantie. Maar, misschien hebt u als gebruiker wel een lumineus idee. Een idee waar de Bibliotheek volgende vakantie wat mee zou kunnen. Laat het ons dan weten in uw commentaar. We zijn benieuwd.

1 comment:

Anonymous said...

Rustig genieten van de zon in het groen, weg van massa’s toeristen? Dat kan met ‘Eliza was here’.

Die onlinereisorganisatie is gespecialiseerd in betaalbare, kleinschalige accomodaties: authentieke landhuizen, boerderijen en finca’s.

„Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf” is al enkele jaren een succesrijk motto in Nederland. ‘Eliza was here’ heeft nu ook een Belgische reissite en een kantoor in Antwerpen.

Bestemmingen: Algarve, AndalusiĆ«, Korfoe, Gran Canaria, Kefalonia, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mallorca, Peloponnesus, Rhodos, SardiniĆ« en Zakynthos. ‘Eliza was here’ regelt
voor u de vlucht, het verblijf en een huurwagen.

De organisatie is vernoemd naar de fictieve vakantieganger Eliza die alle accommodaties al bezocht heeft. Zij meldt persoonlijke ervaringen op de website. Ook de reacties van vakantiegangers vindt u er ongecensureerd.

Informatie
http://www.elizawashere.be