Tuesday, March 4, 2008

Haal meer uit de bieb

“De bibliotheek is sinds jaar en dag dé plaats om boeken te lenen. Een trefpunt voor jong en oud, voor ontspanning of om kennis te vergaren en te leren. Maar er is méér aanbod: zoals muziek, beeld, films, kranten, tijdschriften, theater en debat.” Dit is de centrale boodschap van de campagne “Haal meer uit de bieb” waarmee de Gelderse bibliotheken zich gezamenlijk presenteren.

De afgelopen jaren is de rol en inhoud van bibliotheken sterk veranderd. Waar het eerder vooral een uitleenpunt voor boeken was, zijn er nu verschillende diensten en activiteiten aan het pakket toegevoegd. Bibliotheken bieden toegang tot veelsoortige informatie. Denk aan de digitale naslagwerken die je er gratis kunt raadplegen, de talloze tijdschriften die je er kunt lezen of lenen en de luisterboeken voor in de file bijvoorbeeld. Om de eigentijdse inhoud van de bibliotheken extra onder de aandacht te brengen, hebben de Gelderse bibliotheken met ondersteuning van de provincie Gelderland de handen ineen geslagen en een publiciteitsactie opgezet.
Wie alleen voor boeken de bibliotheek bezoekt, kan daarvoor natuurlijk als vanouds in de bibliotheek terecht. Maar de Gelderse bibliotheken roepen met deze actie alle inwoners op om letterlijk en figuurlijk méér uit de bieb te halen.
Zo programmeert de Bibliotheek in Arnhem wekelijks beleefactiviteiten – met digitaal infopakket – op alle gebied en bezorgt boeken aan huis bij mensen die slecht ter been zijn. Zomaar een greep uit de uitgebreide dienstverlening. Van 3 t/m 16 maart biedt de Bibliotheek in Arnhem een voordelige instapmogelijkheid. Het eerste half jaar betaal je maar € 5,- als je aansluitend tekent voor een jaarlidmaatschap. Geldig in Bibliotheek Centrum, Kronenburg, Presikhaaf en de bibliobus

No comments: