Tuesday, June 1, 2010

Voornamen op Internet

Het Meertens Instituut is een interessante instelling. Nooit van gehoord zult u misschien zeggen. Even een kort citaat ter verduidelijking dan: "Het Meertens Instituut is een onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met de bestudering en documentatie van Nederlandse taal en cultuur. Centraal staan de verschijnselen die het alledaagse leven in onze samenleving vormgeven. Het Meertens Instituut is onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen."

Zoals u ziet, een gerespecteerde instelling. Vanaf donderdag, 3 juni, kunt u daar online ook de Nederlandse voornamen vinden. Het betreft 500.000 voornamen. Nog even een citaat: "Bij elke voornaam wordt vermeld hoeveel personen die naam in Nederland dragen, mannen en vrouwen, en of de naam wordt gebruikt als eerste naam of als tweede of volgende naam."

Lijkt me erg leuk en interessant, ik ga er dan ook zeker eens een kijkje nemen. Zien hoe vaak mijn naam voorkomt. Ook handig voor aanstaande ouders, zij kunnen zien of de door hen gekozen voornaam al voorkomt, dus geaccepteerd is. Of hoe uniek hij is. U leest er meer over in dit artikel in de Telegraaf en uiteraard op de site van het Meertens Instituut.

No comments: