Monday, April 8, 2013

Trein tip

volle trein ...

Wegens m'n dagelijkse treinreizen (Nijmegen - Arnhem, Arnhem - Nijmegen) beschik ik over de nodige ervaring. Belangrijkste punt is: hoe verover je een zitplaats?

De laatste en de eerste wagon van een trein heeft relatief veel uitstappers. Ga daar dus nooit staan! Terwijl ze bij jouw deur nog in drommen uitstappen zie je deuren verderop de reizigers al de trein in gaan.

Pak dus liever een wagon in het midden. Dat betekent over het algemeen dat je halverwege het perron van aankomst moet wachten. Op het moment dat de trein arriveert kun je dat goed inschatten. 

Zoek bij voorkeur een deur waar de 1 bij staat van een eerste klasse. Daar stappen gemiddeld de minste mensen uit. Des te sneller kun jij naar binnen. Je loopt via de 1ste klas coupe naar de achtergelegen 2de klas coupe die vaak nog aan het leeglopen is.

Wanneer je gezelschap/aanspraak wilt plaats je je tas in bagagerek of voor je op grond. Wanneer je dit juist niet wilt zet je je spullen op de vrije stoel naast je en verdiep je je meteen in je boek, je Ipad of wat dan ook.

B.Logger

1 comment:

Anonymous said...

Gгeat infоrmation. Lucky me I сame аcross your site
by acciԁent (stumbleupon). I haѵе booκ-marκed it fοr latеr!


Look into my blog; Achat nom de domaine