Tuesday, August 18, 2009

En dan plotseling……

Houdt ie op te bestaan. Teruggekomen van vakantie en de mailbox doorspittend zie ik het mailtje. Van Bubbleshare. Zonder opgaaf van redenen wordt daarin aangekondigd dat ze ophouden te bestaan en of ik voor 15 november alle links en verwijzingen naar Bubbleshare wil aanpassen / verwijderen. Uploaden van foto’s is vanaf direct niet meer mogelijk. Bubbleshare is een sociale fotosite. Je kunt er foto’s “neerzetten” en slideshows maken, die je dan weer op andere sites kunt integreren. Bijvoorbeeld op je weblog. Van een fotoserie hoef je slechts de “link” door te sturen naar je vrienden en kennissen, die hem dan alleen maar hoeven aan te klikken om ze te bekijken. Handig. Ik maakte veel gebruik van Bubbleshare, al jaren. Daar is toch wel wat tijd in gaan zitten. Jammer dus. Het is echter een van de dingen die met sociale sites kunnen gebeuren. Je vreest het, je hoopt dat het niet gebeurt, het is me nog nooit overkomen en dan nu…….. ! Het is niet anders, we zullen een andere moeten zoeken. Flickr bijvoorbeeld, die gebruik ik zo af en toe al wel eens, maar……weet iemand nog een andere goeie? Ik hou me aanbevolen.

2 comments:

Edwin Mijnsbergen said...

Ik heb er al heel lang geen gebruik meer van gemaakt maar misschien is Zooomr wel wat http://www.zbdigitaal.nl/2006/11/het-royale-neefje-van-flickr-je-fotos.html

biebblogger said...

Dank voor de tip Edwin. Zal er maar weer eens helemaal induiken. Ik verlang niet veel van zo'n programma: het moet gratis zijn, eenvoudig (Flickr is dat niet), integreerbaar met andere web2.0 programma's, ongelimiteerde opslag hebben en comtinuiteit bieden.