Monday, July 5, 2010

Alleen winnen telt

Alleen winnen telt / auteur: Johan Bruyneel. Met een voorwoord van Lance Armstrong. En dat is niet verwonderlijk, want Bruyneel was de ploegleider onder wie Lance 7 keer de Tour de France won.

Een citaat van Armstrong: "Het is simpel, zonder Johan Bruyneel zou ik niet een keer eerste zijn geworden in het eindklassement van de Tour, laat staan zeven keer op een rij." Volgens hem was Bruyneel een genie. Met een ongelooflijk inzicht in de wielrennerij en alles dat daarbij komt kijken.

Zelf begonnen als amateur, overgestapt naar de profs, winnaar van o.a. twee touretappes en drager van het geel voor een dag, besefte hij op een gegeven moment, dat hij het net niet in zich had om de top te bereiken. Althans, om de Tour te kunnen winnen. En besloot toen direct om te stoppen met fietsen.

Ongeveer op dat moment kwam de vraag van Lance aan hem om ploegleider te worden van US Postal. En zo is het gekomen. Voor wielerliefhebbers een leuk en interessant boek om nog eens na te lezen hoe het allemaal ook alweer ging. Heb dit boek dan ook met veel genoegen gelezen. Actueel ook, want gaat Lance voor zijn achtste?

No comments: