Wednesday, October 28, 2009

Marica van der Meer maakt fietstocht 28.000 kilometer

Donderdag 5 november vertelt Marica van der Meer van 20.00 tot 22.00 uur in Bibliotheek Kronenburg over haar fietstocht van Vuurland naar Alaska.

Met een goede fiets en een vliegtuigticket vertrok fotograaf Marica van der Meer naar Vuurland, het meest zuidelijke puntje van Zuid-Amerika, met de bedoeling om naar Alaska te fietsen. De reis werd een gevecht tegen de natuurlijke elementen. Aan de hand van fotomateriaal dat wordt geprojecteerd op een groot scherm, neemt Marica u mee achterop de fiets en vertelt over haar belevenissen tijdens deze anderhalf jaar durende reis.

Deelnemers betalen € 6,00 of € 4,50 (bibliotheekleden). Meld u aan via de activiteitenkalender, telefonisch (3543 560) tijdens kantooruren of bij Klantenservice in de Bibliotheek.

Citaat: "Mijn favoriete land in Zuid-Amerika is absoluut Bolivia. De overweldigende ongerepte natuur die dit land te bieden heeft vormt samen met het gebrek aan echte wegen en de hoogte waarop het land ligt een enorme uitdaging voor de doorgewinterde fietser. Op ongeveer 10 dagen fietsen ten zuiden van La Paz, op 3600 meter de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld,....." U leest er meer over op deze site, waar u ook kunt zien hoe u haar boek kunt bestellen.

No comments: