Tuesday, September 4, 2012

Verkiezingen


40 % van de kiezers zweeft nog. Ondertussen worden we in toenemende mate overspoeld met lijsttrekkers die al dan niet met elkaar in debat gaan in zorgvuldig geregisseerde bijeenkomsten. Als karakter, uiterlijk en debatvaardigheden meetellen zijn die debatten belangrijk om de keus te bepalen.

In mijn vrij zwevende toestand zie ik het gewoel aan: verkiezingsprogramma's, CPB cijfers, populisme, het halve verhaal, het hele verhaal, het echte verhaal dan wel het eerlijke verhaal.

Midden in een wereldwijde economische crisis gaat het feitelijk om het hele moeilijke verhaal. Er is geen regering, laat staan een partij, die deze crisis gaat oplossen. Daar zijn Nederland en zelfs een verenigd Europa te klein voor, bovendien heeft een crisis zo wie zo een eigen beloop. Gevolgen van deze crisis kunnen weliswaar op verschillende manieren verdeeld worden maar onze toekomst is onzeker.

Er wordt wel beweerd dat alle politici liegen. Het wachten is op de politicus die dit zelf in het openbaar verklaart. Dan ontvouwt zich een prachtige klassieke paradox: spreekt die man/vrouw in dat geval de waarheid?

Ik wens u een zachte landing...

B.Logger

No comments: