Wednesday, December 31, 2008

Vuurwerk

In de verte hoor ik het vuurwerk al. Oliebollen worden gehaald. Laatste dag van het jaar. Overal om me heen kom ik lijstjes, overzichten en top2000-den tegen. Boeiend. Het zijn er zoveel, dat ik besluit, dat nog zo'n lijstje niet zo zinvol is. Tenslotte, wat geweest is, is geweest. 2009 zit er aan te komen - een jaar met kansen en bedreigingen. De dooddoener dat een bedreiging ook een kans is, is niet anders dan dat: een dooddoener. Want dat er ook bedreigingen zijn staat als een paal boven water. Eigenlijk zoals elk jaar. Als bibliotheekmedewerker ben je ervan overtuigd, dat jouw bibliotheek een onmisbare instelling is. Je zou dat graag terug willen zien in cijfers: uitleencijfers, bezoekersaantallen, maar ook in budgetten. Je zou voldoende geld willen hebben om die dingen te doen, die jij wilt en die de subsidiegever (de gemeente) van je verlangt. Dat pakt niet altijd uit zoals je het graag ziet. Voor 2009 wens ik dan ook voor "mijn bibliotheek", dat al deze dingen wel gerealiseerd worden. Realistisch? Geeft niet, slechts een keer per jaar mag je dit soort wensen uitspreken, dan hoef je niet altijd even realistisch te zijn. Ook wens ik, dat er voor ons publiek, voor onze klanten in 2009 veel "te halen" is en veel te beleven is bij onze bieb. Als laatste wens ik iedereen een goede jaarwisseling en een gezond 2009 toe.

5 comments:

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Ja, mijn verwachtingen gaan wat op en neer, soms verwacht ik dat het gebruik van bibliotheken zal blijven dalen en verdwijnen zodra de oudjes van nu (50+) er niet meer zijn, soms ben ik positiever, vooral als "gewone mensen" verbaasd uitroepen, de bibliotheek verdwijnen? denk je dat? (wel 50+)

Anonymous said...

hi! [url=http://esnips.com/web/minnaregina/]Hello. And Bye.
[/url] http://esnips.com/web/minnaregina/ free nude video clips of milfs
thanks!
free nude video clips of milfs

Anonymous said...

http://markonzo.edu http://blog.bakililar.az/zoviraxer/ http://profiles.friendster.com/lipitor#moreabout yorkeconomic waterbury http://www.hothotheat.com/profiles/blogs/arimidex-side-effects-1 http://profiles.friendster.com/crestore#moreabout sacra

yanmaneee said...

mbt shoes
air jordan
yeezy boost 700
mbt
jordan shoes
moncler jacket
yeezy boost 350
paul george shoes
ferragamo belts
yeezy boost 350 v2