Friday, July 10, 2009

Zadelpijn en ander damesleed

Zadelpijn en ander damesleed / auteur: Liza van Sambeek. Een leuk boek in deze tijden van de Tour. Of, misschien gaat u zelf wel fietsen in Frankrijk, zoals zovelen.
Een aantal vriendinnen van middelbare leeftijd, die elkaar al kennen vanaf het voortgezet onderwijs, hebben een fietsclub opgericht: De Tite's. Elk jaar gaan ze een vooraf uitgestippelde route fietsen in Frankrijk en tijdens deze vakantie worden vele nieuwtjes uitgewisseld of problemen besproken. Ondanks vele tegenstellingen in hun karakters is het gevoel van "een voor allen en allen voor een" een rode draad, welke sterk door het verhaal loopt. Humoristische dialogen en ontwikkelingen worden afgewisseld door haatgevoelens, afgunst, wantrouwen, verdriet en liefde. Iedere vrouw herkent wel iets van zichzelf in het doen en laten van de romanfiguren. Een boek, dat je niet opzij kunt en wilt leggen omdat het blijft boeien.
Mocht u als fietsfanaat de routes van de dames ook willen fietsen, dan kan dat. Het boek bevat kaartjes zodat iedereen het traject kan nafietsen.

1 comment:

Anonymous said...

Zadelpijn en ander damesleed gelezen tijdens mijn fietsvakantie. De verhalen van leeftijdsgenoten op fietsvakantie spreken dan uiteraard extra aan?