Wednesday, August 11, 2010

Songbird

Songbird (CD) / Eva Cassidy. Eva Cassidy stierf al op 33-jarige leeftijd (1996) aan de gevolgen van kanker. Net toen ze enig succes begon te krijgen. Deze compilatie, na haar dood uitgebracht, werd een enorm succes in Engeland, waar het meer als een miljoen keer over de toonbank ging.
"Thanks to all the exposure, Songbird steadily grew into a major hit, climbing all the way to the top of the British album charts and selling over a million copies."

Eva Cassidy was erg verlegen, wat haar carriere niet vooruit hielp. Verder was ze, omdat ze alle stijlen zong moeilijk te vermarkten voor de platenbazen. Allemaal zaken waardoor ze pas laat enig succes kreeg. Van dat succes heeft ze maar kort kunnen genieten.

Ze had een prachtige stem en veel techniek in huis. Ze koppelde dit aan duidelijke ideeen over wat ze wel en wat ze niet wilde zingen. Cassidy is een lichtend voorbeeld geweest voor Katie Melua, dat kun je ook wel horen vind ik.

Songbird is prachtige muziek van een artieste, die helaas veel te jong overleden is. Toppers zijn niet te noemen, er staan geen slechte nummers op dit album. En luister dan direct ook eens naar "Eva by Heart".

1 comment:

Anonymous said...

Good fill someone in on and this enter helped me alot in my college assignement. Say thank you you as your information.