Tuesday, August 17, 2010

Zonder Noorden komt niemand thuis

Zonder Noorden komt niemand thuis / auteur: Nelleke Noordervliet. Hoofdpersoon van het verhaal is Robert Andersen. We treffen hem in het begin aan in Vancouver, Canada. Hij koopt daar een auto en is op weg naar een huis aan een meer. Een huis, dat hij gehuurd heeft voor een paar maanden. Ergens in de bossen, waar bijna nooit iemand komt. De reden daarvoor ontdekken we al vrij snel.

Hij komt in het huis terecht van Beverly Walker, iemand die daar jaren in de kleine gemeenschap gewoond heeft, maar op een dag plotseling verdwenen was. Waarom en wat er gebeurd is, is onduidelijk.

Dat blijkt langzamerhand, wanneer Robert navraag bij zijn buren en de dorpelingen gaat doen. Hij vindt het namelijk vreemd, vreemd dat men nooit beter getracht heeft uit te vinden wat zich precies afgespeeld heeft. En gaat zelf op onderzoek uit.

Niet iedereen stelt dat echter op prijs. Het leven en de natuur daar worden prachtig beschreven. Ook de zieleroerselen van Robert worden langzamerhand blootgelegd. Een boek, waar veel meer achter zit dan je op het eerste gezicht denkt. Het gaat ook over relaties, over eerlijk zijn tegenover jezelf, over in het reine komen met het verleden. Mooi geschreven.

1 comment:

Maria Wezendonk said...

bedankt voor de tip, het lijkt me een mooi boek. Ik heb het meteen gereserveerd.