Wednesday, April 13, 2011

Jammer hoor…..

Nu had deze bibliothecaris net zo’n leuke en interessante toepassing verzonnen om de aankoop van een ipad voor zijn werk te rechtvaardigen, blijkt dat het niet kan.

Biebblogger heeft slechts enkel keren even met een ipad mogen spelen. Moeilijk lijkt het gebruik ervan niet, het is tenslotte net een grote ipod touch en die kent hij van haver tot gort. Toch, de details zijn natuurlijk wel anders.

Het inpassen van ipads in de werksituatie wordt volgens hem wel dringender. Meer en meer klanten komen met vragen over het apparaat, bijvoorbeeld met betrekking tot het downloaden van ebooks uit ons ePortal. Biebblogger is altijd van mening geweest dat wij, bibliotheekmedewerkers, gemiddeld genomen de klant net één stapje voor moeten zijn wat betreft kennis op het digitale gebied. Aankoop van een paar ipads past in dat streven. Daarnaast zijn ipads natuurlijk ook veredelde ereaders. Aangezien de bibliotheek al wel andere merken readers uitleent zouden ook ipads goed in dat beeld passen.

Verder, dacht hij, zouden ipads gebruikt kunnen worden bij een bepaalde werkactiviteit. Maar, daar had hij buiten de waard gerekend. Een ipad heeft namelijk bijna geen mogelijkheden om hardware aan te sluiten. Geen USB aansluitingen bijvoorbeeld, en daar ga je dan. Zo’n aansluiting was nu net wel nodig om een stukje hardware in te pluggen. Jammer dus.

Overigens, om Cato te parafraseren (Et ceterum censeo Carthaginem esse delendam – En voorts ben ik van mening dat Carthago verwoest moet worden) ben ik nog steeds van mening dat er ipads gekocht moeten worden voor onze bibliotheek.

1 comment:

Maria Wezendonk said...

Daar ben ik het helemaal mee eens. Cubiss en Probiblio zijn al volop bezig met de ipad maar Gelderland blijft achter.