Thursday, May 8, 2008

Koning Wilwel van Digibetia

Er was eens een koning, koning Wilwel genaamd. Hij was koning van Digibetia. Digibetia was maar een heel klein landje en lag naast Boekomania, een ontzagwekkend groot rijk. Als koning moest hij voorzichtig opereren, hij mocht zijn grote buurman niet voor het hoofd stoten. In Digibetia probeerde hij zijn onderdanen zo goed mogelijk op de hoogte te houden van wat er allemaal gebeurde – hij schreef berichten, die iedereen, die het wilde kon lezen. Hij hoorde echter niets van hen. Waren ze het er mee eens, of wilden ze iets anders? Zo af en toe vroeg hij er een van zijn onderdanen wel eens naar, en kreeg dan meestal heel foute antwoorden. Soms kwam er bericht terug. Als hij dan keek wie er gereageerd had, bleek het niet een van zijn eigen onderdanen te zijn, maar iemand (Edwin), die ver weg op een eiland of (Wowter) in een ander ver landje woonde. Hij werd er wel eens moedeloos van. Had het nog wel zin, moest hij hier wel mee doorgaan? Of deed hij het alleen voor Edwin en Wowter en nog een paar anderen? Rechtvaardigde dat de tijd wel, die hij er in stak? Hij wist het niet meer. Toen werd hij met een schok wakker, badend in zijn zweet. De droom stond hem nog helder voor de geest. Laat ik eerst maar eens een glas melk drinken, dacht hij bij zichzelf, daar knap ik misschien van op.

7 comments:

Edwin Mijnsbergen said...

Ik durf bijna niet meer maar kan het toch niet laten.....

De droom is heel erg herkenbaar. In den beginne voelde Edwin zich ook wel eens desolaat op zijn eiland want ook zijn landgenoten toonden slechts sporadisch belangstelling.

Maar beetje voor beetje kwamen er toeristen uit verre streken, elke maand een paar meer, en door consequent vol te houden bleef een deel, permanent op vakantie. Op een gegeven moment wekte dat weer de nieuwsgierigheid van een paar andere eilandbewoners. Soms niet eens oprechte nieuwsgierigheid maar hee...als er een rij staat kun je maar beter aansluiten :-)

Moraal v/h verhaal: het vraagt wel eens doorzettingsvermogen maar denk dan aan Tolkien:

From the ashes a fire shall be woken,
A light from the shadows shall spring;
Renewed shall be blade that was broken:
The crownless again shall be king.

Edwin Mijnsbergen said...

Ik zag dat je ook nog niet eens in mijn blogrolls stond. Dat heb ik alvast aangepast :-)

Een beetje promotie is ook essentieel ...

Danniëlle said...

Ook voor ondergetekende trouwens!

Tip: laat je volledig bericht in een feedreader verschijnen, nu krijg ik alleen de titel en de eerlijkheid gebiedt me te zetten dat ik bij haast/drukte niet altijd doorklik.

Groeten en succes,
Danniëlle

biebblogger said...

Edwin en Danielle, dank voor jullie commentaar. Tot nu toe hebben alleen "toeristen" gereageerd. Deze droom kwam spontaan bij me op na 1 jaar bloggen en weer eens een paar hele foute reacties van collega's. Het gaat wel weer over. Een mooie quote van Tolkien, die wil ik proberen te onthouden. Danielle, hoe kan ik de hele tekst in een feedreader laten verschijnen? Koning Wilwel is al wat ouder en heeft zo af en toe moeite om alles bij te houden. Groet Romke

Danniëlle said...

Dat moet je instellen in je blog zelf. Ik heb helaas geen ervaring met blogger maar bij web-log kun je ergens bij instellingen aanvinken dat er een volledige feed weergegeven moet worden. Wellicht dat Edwin het wel weet, hij heeft ook een blogger blog.

biebblogger said...

Danielle, ik heb het al gevonden. Niet moeilijk, maar ik had er gewoon nog nooit bij stil gestaan. Nu zou ie de volledige berichten als feed moeten geven.

Edwin Mijnsbergen said...

Voor volledige feeds zijn veel mensen je dankbaar. Soms genereert het minder bezoekers die doorklikken maar wel meer liefde en mensen die een rss-abonnement nemen!