Wednesday, May 20, 2009

Moord in de schaduw van Zen

Moord in de schaduw van Zen / auteur: Oliver Bottini. In Liebau, een klein dorp waar nooit iets gebeurt, duikt in het besneeuwde landschap een Aziatische monnik op, ondanks de bittere winterkou slechts gekleed in een pij en op sandalen. Zijn plotselinge verschijning brengt beroering. Niemand kent hem, niemand heeft hem eerder gezien. Waar komt hij vandaan? Wat is er met hem aan de hand?
Het wordt duidelijk dat hij gewond en op de vlucht is, maar de monnik wil niet praten.
Hoofdcommissaris Louise Boni wordt ingeschakeld om te achterhalen wat er met de man is gebeurd. Samen met twee mannelijke collega's volgt zij het spoor van de raadselachtige monnik. Zij overnacht met hem onder de blote hemel, haar twee collega's volgen het duo op een afstand. De avond daarop is haar ene collega vermoord, de andere zwaargewond en de monnik verdwenen.
Louis Boni neemt tijdens het onderzoek grote risico's, te groot volgens haar superieuren. Die grijpen haar alcoholprobleem aan om haar tijdelijk van het onderzoek te halen. Maar Boni gaat onverschrokken op eigen kracht verder. Ze slaagt erin om het mysterie van de monnik te ontsluieren. Wat ze ontdekt, tart elke verbeelding. Een echte aanrader.

1 comment:

Danniëlle said...

Bedankt voor de tip.