Friday, December 14, 2012

Echt of nep?Een oude discussie, een nieuw geluid: volgens een Australisch onderzoek is de kunstkerstboom een grotere milieubelasting dan de jaarlijkse echte kerstboom. Het zou gaan om 48 kilo co2 uitstoot (de nepper) tegenover 3 kilo (de echte).

Slecht nieuws voor kunstkerstboom bezitters. Bij de aanschaf speelden naast praktische redenen (geen gesleep, geen naalden, perfecte vorm) ook milieu overwegingen een rol. Daar zit je dan met je goeie gedrag onder de foute boom! Wat u beslist niet moet doen is uw kunstboom nu onmiddellijk bij het grofvuil zetten. Dat is pas echt vervuilend!

Het is een 'echt schijnprobleem'' want na 16 jaar dezelfde duurzame kunstboom streeft u de echte bomen voorbij. Duurt u dat te lang? Halveer de periode door 2 maal per jaar kerst te vieren.

Een andere optie is uw boom te verhuren/lenen aan een ander gezin en het zelf zonder boom te stellen. In gedachten zie ik ineens een kerstboom verhuur firma. Dit bedrijf haalt na de kerst uw kunstboom op, u kunt 'm gewoon aan de straat zetten.

De bomen worden niet opgeslagen, nee, ze worden aantrekkelijk opgesteld op een perceel braakliggende grond, midden in de stad! Met behulp van plastic hertjes, reigers en kabouters, natuurgeluiden uit speakers, dennengeur uit wc reiniger ontstaat hier een fascinerend nep bos. Tegen de kerst kunt u uw boom weer huren.   

B.Logger

No comments: