Wednesday, February 4, 2009

Medzoeker.nl

Een nieuwe zoekmachine, ditmaal op het gebied van medische informatie. Medzoeker.nl zoekt in de 9 grootste gezondheidssites van Nederland naar relevante resultaten. Dat betekent, dat ruim 112.000 artikelen doorzocht worden. De zoeksite zelf ziet er kaal uit. Behalve de optie om de medische websites te doorzoeken hebt u ook de mogelijkheid direct de zoekvraag in Google te stellen. Dat aan zo'n zoekmachine behoefte was wees onderzoek uit. Steeds meer mensen gebruiken tegenwoordig internet om informatie over ziektes en medicijnen te achterhalen. Medzoeker zoekt in actuele en vaak door artsen geschreven informatie - en daar heb je als klant wat aan. Over de betrouwbaarheid van deze informatie is het volgende op hun site te lezen: "Indien u zoekt naar informatie over uw gezondheid, is het van belang dat u bronnen raadpleegt die betrouwbaar zijn. Internet staat vol met informatie, maar niet al die informatie is betrouwbaar. Soms komt u via zoekmachines op pagina's met verouderde of zelfs onjuiste informatie.
MedZoeker.nl doorzoekt alleen de grootste sites met informatie over gezondheid en medicatie. Hoewel die sites bekendstaan om hun betrouwbaarheid, raden wij u altijd aan om met uw arts of specialist contact op te nemen voordat u medicatie gebruikt. Uw arts is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Stel nu uw vraag over gezondheid of medicijnen. MedZoeker.nl is een onafhankelijke organisatie zonder banden met farmaceuten en ziekenhuizen". De zoeker viel me nog niet mee, een zoekactie duurde veel te lang. Hopelijk is deze traagheid een "kinderziekte", die nog verholpen kan worden. Wanneer dat het geval is ben ik erg positief over Medzoeker. Lees ook de informatie op het weblog van de Dutch Cowboys.

No comments: