Wednesday, June 10, 2009

Past times with good Company

Past times with good Company (CD) / Blackmore's Night. Een dubbel CD van Blackmore's Night, uitgebracht in 2002. Blackmore is in dit geval Ritchie Blackmore, de voormalige gitarist van Deep Purple. U kent misschien allemaal nog wel dat beroemde loopje, die paar noten, in het nummer "Smoke on the Water". Blackmore was een fameus en zeer getalenteerd rock/heavy metal gitarist. Van dat werk heeft hij zich echter helemaal afgekeerd. In de 90-jaren ontmoette hij Candice Night en ze ontdekten dat ze allebei heel erg hielden van Renaissance muziek, muziek uit de Middeleeuwen. En dat is wat op dit album te horen is. Night (inmiddels getrouwd met Blackmore) neemt de vocalen voor haar rekening, Blackmore de meeste snaarinstrumenten (akoestisch en elektrisch). Daarnaast worden ze bijgestaan door een aantal andere artiesten zoals violist Chris Devine. Voor diehard Deep Purple fans zal het even wennen zijn, wennen aan het idee dat hun held hier totaal anders bezig is. Maar wat klinkt dit ensemble lekker en wat kan Blackmore toch goed spelen. Deze combi doet me een beetje denken aan die andere combinatie die ook wat vreemd in de oren klonk: John Williams, klassiek gitarist, die met de band Sky een heel andere (en elektrische) weg insloeg. Een echte aanrader.

2 comments:

Edwin Mijnsbergen said...

Hee, daar heb ik die eerste cd nog van. Vond ik altijd wel mooi, maar halverwege zette ik meestal toch weer iets anders op. Ik zal er weer eens naar luisteren.

bedankt voor de reminder!

Anonymous said...

Ik heb ook de eerste cd! Blind gekocht, ik zag Blackmore en keek niet verder. En ik weet nog dat ik pure rock verwachtte zoals ik van Blackmore gewend was, inderdaad Deep Purple en niet te vergeten Rainbow! Ik moet zeggen dat ik liever de rockende Blackmore hoor ;-)
heel af en toe luister ik er naar omdat ik het wel bijzonder vind.

Ria