Friday, June 10, 2011

Elvis 56

Elvis 56 (CD)/ Elvis Presley. Elvis Presley behoeft geen introductie. Zijn belang kan niet onderschat worden. "Elvis Presley may be the single most important figure in American 20th century popular Music".

Je houdt van zijn muziek of je haat het. Elvis kwam op in de jaren vijftig en speelde een revolutionaire rol in het muziekveld destijds. Artistiek gezien, de manier waarop hij zong was nieuw en natuurlijk zijn presentatie. Even een kort citaat uit Wikipedia: "Elvis kenmerkte zich vooral door zijn controversiële, heupwiegende optredens, de combinatie van blank uiterlijk en het zingen van een muzieksoort dat voorheen voornamelijk door Afro-Amerikanen werd gezongen, zijn films, zijn voor die tijd lange haar, zijn bakkebaarden en zijn latere jumpsuits. Tijdens zijn carrière verrichtte hij pionierswerk, waarvoor hij in het begin veel kritiek kreeg van de gevestigde orde, maar gaandeweg in steeds bredere kring lof oogstte".

Daarnaast was hij behalve als artiest, ook door zijn levensstijl een icoon. Trok hij de aandacht. En niet altijd op een positieve manier. Het tweede stuk van zijn muzikale loopbaan wordt door velen lang zo hoog niet aangeslagen, hij raakte toen ook door medicijngebruik (drugs) lichamelijk meer en meer in de versukkeling. Hoe het ook zij, een fenomeen. Elvis overleed in 1977, hoewel sommigen daar nog steeds aan twijfelen. er zijn nog regelmatig 'sightings' van de 'King'.

Op het album ‘Elvis 56' staan nummers als ‘Heartbreak Hotel', ‘Blue suède shoes', ‘Hound dog', en ‘Lawdy, Miss Clawdy'. Ken je Elvis nog niet, dan is dit album een prima kennismaking. Kende je hem al wel (waarschijnlijk), dan is dit album een heerlijke opfrisser. Vintage Elvis

No comments: