Monday, October 29, 2012

A Curious Thing


A Curious Thing (CD) / Artiest: Amy MacDonald.  Herinnert u zich Amy MacDonald nog? Het nummer "Mr. Rock & Roll" is een tijd lang heel veel op de radio gedraaid. Dat is al wel weer even geleden, maar het was terecht. Het is afkomstig van haar eerste album "This is the Life" uit 2007. Aanstekelijk, up-tempo, vrolijk.

MacDonald afkomstig uit Schotland en geboren in 1987, wist zich al op jeugdige leeftijd in the picture te spelen. "This is the Life" kwam in de eerste week op plek twee binnen op de charts en scoorde lange tijd in vele landen hoog.

A Curious Thing kwam uit in 2009 en is meer van hetzelfde. Dat betekent heerlijke luistermuziek, het is haar stem die het hem doet, waarbij ze zichzelf begeleidt op acoustische gitaar. Maar het is niet alleen acoustisch gitaarwerk wat u hoort, ook elektrische gitaren spelen een rol. Die nummers hebben daardoor wat meer body. Haar muziek is een beetje vergelijkbaar met die van KT Tunstall.

Allmusic geeft 3 sterren en begint zijn review als volgt: "Amy MacDonald herself is a curious thing, an adult alternative singer/songwriter operating in a netherworld between indie and the mainstream. Naturally, she edges toward the mainstream -- the polished production has a way of sanding down any edges -- but her throaty growl gives this a heart unruly enough to prevent A Curious Thing from flowing too easily." Een heerlijk album om naar te luisteren.

No comments: