Wednesday, October 10, 2012

De brieven (van van Gogh). De volledige uitgave

De brieven (van van Gogh). De volledige uitgave / auteur: Vincent van Gogh. Brieven van van Gogh zijn al wel eerder uitgegeven. De huidige, 6-delige uitgave kan echter beschouwd worden als de definitieve editie. Er is 15 jaar aan gewerkt in een samenwerking van het van Goghmuseum, het Huygens Instituut en het Mercatorfonds.

U hebt dan nu ook bijna 2200 pagina's in uw hand met een gewicht van 1.5 kg. Wat staat er verder in? Ik citeer nu even: "Vincent van Gogh - De brieven omvat de volledige brievencollectie van Vincent van Gogh: circa 600 Nederlandse en 300 Franse brieven. De uitgave bestaat uit zes delen en de brieven zijn gepubliceerd in de originele taal met een Engelse vertaling ernaast. Bovendien zijn ze zeer uitgebreid geannoteerd en zijn alle kunstwerken afgebeeld die Van Gogh in zijn brieven noemt.

Zo worden de originele brieven voor het eerst integraal beschikbaar gesteld voor verdere studie".  Misschien niet iets om voor het slapen gaan even te lezen, maar voor ge├»nteresseerden in van Gogh een onuitputtelijke bron van informatie. Door zijn brieven leer je hem pas goed kennen. Er is ook een website waar alle brieven fulltext te vinden zijn.

No comments: