Friday, November 16, 2012

Brothers

Brothers (DVD) / regisseur: Susanne Bier. Twee broers waarvan Michael gelukkig getrouwd met gezin en majoor in het Deense leger, en Jannik, single en net vrij uit de gevangenis vanwege een gewelddadige bankoverval. Het is niet moeilijk te raden welke van de twee broers voldoet aan het verwachtingspatroon van hun vader.

Michael wordt uitgezonden naar Afghanistan en stort daar neer met een helicopter. Hij wordt doodverklaart en Sarah, Michaels vrouw probeert zo goed en kwaad als het gaat met deze (op dat moment) realiteit  om te gaan.

Ondertussen nemen  wij kijkers waar dat Michael de aanslag heeft overleefd en gevangen wordt gehouden door de Taliban. Hij zit samen met nog een lid van het Deense leger in een grot en zal daar een traumatische tijd doormaken. Zodanig dat het leven hierna nooit meer hetzelfde zal zijn.

Terwijl Jannik juist zijn leven probeert te beteren glijdt Michaels leven steeds meer af. Dit Deense psychologische drama toont weer eens de verschrikkingen van oorlog met alle gevolgen van dien. Fascinerende film!

Deze originele versie (2004) vooral niet verwarren met de Amerikaanse remake (2009).

No comments: