Sunday, February 7, 2010

Wel eens last van een writers block?

Hebt u zelf een blog, en wel eens writers block? Dat u even niet meer weet, waar u nu weer eens over zult schrijven? Ik wel. Het is zeer herkenbaar.

Een blog beginnen is een fluitje van een cent, maar het dan voor langere tijd onderhouden kan een probleem vormen. Want, u hebt natuurlijk meer te doen. U hebt uw werk, de tuin moet gedaan worden, u moet de hond uitlaten en noem al die klusjes maar op.

Er zijn echter een aantal tips, die het onderhoud van een weblog gemakkelijker maakt. Tips die misschien voor de hand liggen, maar ik geef ze u toch maar even. Heb ze niet van mezelf maar kwam ze tegen op Frankwatching. Inderdaad, ook een weblog. Het artikel heet: '5 tips voor een weblog met uithoudingsvermogen'. De tips lopen via het gebruik van RSS en het inschakelen van een partner naar het betrekken van lezers bij je blog, het toepassen van variatie en hoe je van niets iets maakt.

Een aantal van deze tips past Biebblogger al toe. RSS bijvoorbeeld. Ook heeft hij een partner in crime, de vaste columnist B.Logger, die voor de broodnodige variatie en afleiding zorgt. Biebblogger kan u wel zeggen, dat vooral (een) partner(s) erg belangrijk kan zijn voor de continuiteit. Want u hebt echt niet altijd inspiratie. De rest van de tips kunt u, waar nodig, toepassen.

No comments: