Monday, November 8, 2010

Regen over de Serengeti

Regen over de Serengeti / auteur: Connie Luyt. Eindelijk weer eens een boek dat je in 1x uit wil lezen. Het boek is een zelfstandig te lezen vervolg van de debuutroman “Schaduw over Afrika".

Schaduw over Afrika speelt zich af aan het begin van de vorige eeuw in 1906 in Zuid-Afrika. Francine’s man is omgekomen in de Boerenoorlog. In een Engels kamp waar ze wordt vastgezet, maakt ze verschrikkelijke dingen mee. Tegelijk vindt ze er ook, opnieuw, liefde. Dan duikt kort na haar vrijkomst haar man weer op. Kenia, 1945. Francine’s dochter Maia woont met haar gezin op een boerderij in Kenia. De oorspronkelijke bewoners van Kenia strijden voor onafhankelijkheid en Maia voelt het onheil naderen. Terwijl haar man Tom de jungle in trekt om de vrijheidsstrijders tot staan te brengen, blijft zijn gezin onbeschermd achter. Zuid-Afrika/Kenia, 1970. Maia’s dochter Christine is geobsedeerd door één vraag: waarom heeft mijn vader me in de steek gelaten? Ze besluit terug te gaan naar Kenia. Het verhaal van drie vrouwen die de moed vinden om stand te houden in zware omstandigheden. Een prachtig tijdsbeeld, geschetst vanuit diepmenselijk perspectief.

Regen over de Serengeti : Hoofdpersoon is Gretchen Schmidt, een ex- Stasi fotograaf uit Oost-Berlijn. Door haar dochter vertrekt ze naar Afrika. De stijl is meeslepend en boeiend. De aangrijpende beschrijvingen van Gretchens leven in Oost-Berlijn zijn zowel boeiend als informatief. De levendige taferelen in Afrika en de verschillende familie­relaties van de hoofdpersonen houden je tot de laatste bladzijde in de ban. Het boek is een zelfstandig te lezen vervolg op ”Schaduw over Afrika.”

No comments: