Saturday, December 11, 2010

Ebooks en romantiek

Het segment 'romantiek' doet het bijzonder goed als ebook. Dat wist ik nog niet, maar las ik vanmorgen in 'The New York Times'. Zo leer je nog eens wat.
Citaat: "Romance is now the fastest-growing segment of the e-reading market, ahead of general fiction, mystery and science fiction, according to data from Bowker, a research organization for the publishing industry." Het zijn vaak van die boekjes met alleszeggende covers. Waarmee je misschien niet gezien wilt worden in de trein, of in het openbaar. Daar kan ik me iets bij voorstellen, alhoewel? De ereader vervult in dit geval dan een nuttige functie, hij verhult. Het maakt het voor uw nieuwsgierige medereizigers onmogelijk te zien wat u aan het lezen bent.

"The e-reader is the digital equivalent of the brown-paper wrapper". En zo is het maar net. Ok, nog een citaat om de groei van romantische ebooks weer te geven: "Dominique Raccah, the publisher and chief executive of Sourcebooks, an independent publisher in Naperville, Ill., said her romance e-book sales had grown exponentially this year, outpacing any other category".

Het moge nu duidelijk zijn, dat deze categorie heel hard groeit, en dat een van de oorzaken het 'verhullende' aspect van ereaders is. Een andere interessante vraag echter, die niet beantwoord wordt is, waarom men kennelijk zo'n behoefte heeft aan dit soort boeken? Is dat iets van deze tijd? Heeft men in deze toch wat economisch barre tijden meer behoefte aan dit soort literatuur? Verstrooiing? Your guess is as good as mine.

No comments: