Wednesday, December 29, 2010

Twitteren reguleren?

Moeten er regels voor twitteren komen? That’s the question. Er gaan momenteel geluiden op om twitteren aan banden te leggen. Dit naar aanleiding van een geval (ik ga daar verder niet op in) waar een leidinggevende een bericht twitterde, dat niet helemaal op waarheid berustte. En deze ‘faux pas’ was niet de eerste keer.

Om de vraag direct maar te beantwoorden: Nee. Biebblogger vindt niet, dat er gereguleerd moet worden. Er zijn twee argumenten aan te voeren om dat niet te doen.

Het eerste argument: Nog meer regeltjes maakt hem (en de Nederlandse bevolking) niet gelukkig. Bovendien, de overheid had nu juist beloofd om het mes te zetten in het regelwoud. Tegen die achtergrond is het niet te verkopen om ‘zelfs het twitteren’ (waar hebben we het hier over?) aan banden te leggen en aan regels onderhevig te maken.
Het tweede argument: Gebruik uw gezond verstand. Wanneer u twittert voor uw bedrijf weet u toch wel hoe ver u kunt gaan? Dat weet u meestal op het niet-digitale vlak ook zo goed, schakel datzelfde gezonde verstand dan ook in, wanneer u gaat twitteren.

Nog even het perspectief: op basis van enkele ongelukkige tweets zou men nu besluiten dat al die bedrijven regels zouden moeten gaan opstellen om….., wat te voorkomen? Ziet u de noodzaak ook niet? Mooi, dan hebben we die luchtballon hopelijk ook weer doorgeprikt. Nogmaals, waar hebben we het hier over?

No comments: