Het is met de beveiliging door de overheid slechter gesteld dan ik dacht. Hadden we eerst de beveiligingscertificaten van DigiNotar, die gehackt waren en daardoor onbruikbaar waren, gister kwam daar onze ombudsman Brenninkmeijer overheen met zware kritiek op de DiGid.
Ik citeer even een klein stukje uit de AD: “Brenninkmeijer reageert op het aantal fraudegevallen met de digitale inlogcode voor overheidswebsites dat vorige week aan het licht kwam en de berichten dat het systeem is gekraakt. Het ministerie van Binnenlandse Zaken sprak tegen dat het systeem is gekraakt en dat er maar enkele tientallen gevallen van vermoedelijke fraude bekend zijn.”
Gister werd er ook op de radio aandacht besteed aan dit probleem. Klagende burgers krijgen vaak geruststellende of nietszeggende antwoorden. Of worden niet geloofd. Er is eigenlijk niet een centraal, onafhankelijk orgaan waar men terecht kan met zijn klachten. En koppeling aan uw BSN is ook niet echt een oplossing volgens de experts. Wat te doen?
Dat het Ministerie van Binnenlandse Zaken tegenspreekt dat DiGid gekraakt is lijkt me duidelijk, het is een soort reflex. Maar, eerst even onderzoek plegen zou ook geen kwaad kunnen. Om u de waarheid te zeggen, Biebblogger was behoorlijk geschokt toen hij dit nieuws hoorde.
Dat gevalletje met die certificaten was nog tot daaraan toe, maar het niet kunnen vertrouwen op de DiGiD code (hij gebruikt hem zelf ook) kwam hard aan. Er blijkt maar weer eens te meer hoe goed je moet opletten en hoe voorzichtig je moet zijn in het digitale verkeer. Zeker ook bij de overheid. Lees hier het artikel in de AD.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment