Friday, September 9, 2011

De weduwen van 11 september

De weduwen van 11 september / Patricia Carrington et al. Een aangrijpend verhaal over vier vrouwen die allemaal hun man bij de aanslagen op het World Trade Center verloren.

Van het ene moment op het andere veranderde hun leven drastisch. In het begin was er eerst de ontkenning, de hoop dat hun man misschien toch nog leefde, dat zijn lichaam nog gevonden werd, dan het verdriet en de berusting. Door hun vriendschap, en het feit dat ze allemaal in dezelfde situatie verkeerden, werd hun band steeds hechter. Ze deelden hun ervaringen, angsten en optimisme met elkaar.

Het leven gaat verder, ze moeten door. Ondanks hun angst voor de eerste herdenking gaan ze hier toch heen. Voorzichtig gaan ze weer eens uit, ontstaan er nieuwe relaties.

Dit verhaal is een relaas over verlies, verwerking, hoop, vriendschap en het bewijs dat het leven de moeite waard blijft. Ondanks alles. Citaat: “Vlotgeschreven, aangrijpend, invoelbaar beschreven waargebeurd verhaal over verlies, vriendschap, overleven en verder leven, verwerken en opnieuw beginnen”.

No comments: