Monday, April 23, 2012

En toen was het crisis


Volop in het nieuws: de radiostilte werd met een luide knal verbroken door het geluid van een dichtslaande deur.

Komt slecht uit tijdens een economische crisis. Komt slecht uit omdat de regering op korte termijn had moeten bezuinigen. Komt slecht uit omdat onze AAA status onder vuur ligt.

Economische crisis + kabinetscrisis = 'Belgische toestanden' waarbij aangetekend dat het die Belgen niet zo beroerd verging in hun regeringsloze periode.

Grootste politieke verliezer wordt de PVV, 'zeg nooit nooit in de politiek' maar geen partij gaat komende jaren met Wilders in zee, hoeveel zetels ze ook halen. Daarbij zou hij kampen met problemen om de boel intern bij elkaar te houden (leuke job voor Cohen?)

Om uit de bezuinigmaatregelen voor komend jaar te komen zal wellicht de hele tweede kamer komende tijd als openbaar Catshuisoverleg fungeren, dat wordt een levendige bedoening zonder radiostiltes: het Poolse landdag model in plaats van poldermodel. Compromissen worden in het openbaar gesloten. Menig kiezer zal dit als koehandel ervaren maar het is eerlijke koehandel, we mogen er allemaal bij staan en meekijken. Daarna kiezen we weer.

No comments: