Saturday, July 21, 2012

Retro

Retro / auteur: Mart Smeets. Ik kan er niet omheen. Hoewel de Tour de France bijna afgelopen is toch nog, op de valreep, een bespreking van een van de boeken van Mart Smeets. Hij kan bijna een veelschrijver genoemd worden, en al zijn boeken gaan over sport, want hij is sportgek.

Tijdens de Tour presenteert hij elke dag de Avondetappe, een programma met gasten die dan over de wielersport praten. Ik mag het graag zien.

Boekbespreking: Mart Smeets bij velen bekend als sportpresentator, heeft al heel wat afgeschreven. En altijd hebben zijn verhalen te maken met de sportwereld. Al vanaf zijn jonge jaren verslindt hij sport en voelt zich daarin als een vis in het water.

Honkbal, schaatsen, wielrennen, basketbal zijn grote passies van hem. In een vloeiende stijl schrijft hij over zijn belevenissen. Ook in "Retro" passeren weer een aantal bekende zaken de revue. Maar het is ook een terugblik, een pas op de plaats.

Sport gaf hem passie, emotie en vrijheid. Een boek dat prettig leest, maar dat je ook makkelijk weer even aan de kant legt. Een boek voor op het nachtkastje.

No comments: