Monday, July 23, 2012

Vierdaagse III


Het zit er weer op. 

Over de woensdag niets dan goeds, het was prima wandelweer en er lag een bos gladiolen bij de voordeur. We speculeerden op stille aanbidsters, het bleek afkomstig van andere broer (ik heb er nogal wat) 

Donderdag was dramatisch nat en winderig, beide broers kwamen opgewekt druipend binnen. In een mum van tijd hing het huis vol natte kledingstukken. Ze boften: ik kookte, zij konden hun rust nemen. De maaltijd werd een soort vierdaagse kliekjes gebeuren dat prima uitviel.

Vrijdags voor de laatste keer om drie uur opgestaan, het gaat nu helemaal vanzelf. Aan tafel vormen we met onze ongestreken ochtendgezichten een eigentijdse reproductie van de aardappeleters. 

Beetje sneu: na een glorieuze intocht bleek de ene broer met een piepkleine 'zeventje' te zijn afgekocht (zijn borst steeg tot slagschiphoogte) terwijl de ander een indrukwekkend zilveren grootkruis met lintje ontving.  

Die 'zevenbroer' heeft overigens tal van looponderscheidingen, zoveel dat hij vermoedelijk aan borstomvang te kort komt (wij zijn geen van alle type kleerkast) wanneer hij alles zou opspelden. 

Na onze traditionele afsluitende maaltijd bij de Turk ging men huiswaarts. Het huis is weer van mij.

B.Logger

No comments: