Wednesday, July 18, 2012

Vierdaagse II


Maandagmiddag arriveren beide broers. Het regent en dat bleef nog lang zo.  Ze halen hun startbewijs door een duizendkoppige menigte, en we drinken wat op een terrasje in mijn buurt. Bespiegelingen over het weer, ideale regenkleding, heroïsche voornemens, strategie en ook de medaille spiegel wordt doorgenomen. Zij doen boodschappen, ik bereid hen een eenvoudige doch voedzame maaltijd. Niet te zwaar loop voedsel met behoorlijk wat koolhydraten. 
Broer nr 3 komt even langs, daarna voorbereidingen voor de dinsdagochtend, zoals de wekker op drie uur, eten drinken, rugzakjes, schoenen klaarzetten. Het heeft wel iets weg van een expeditie. 

Om drie uur 's nachts gaat de wekker af. Hellup!! Slechts de kleine hersenen floepen aarzelend aan, het is pikkedonker, regen regen en wat een tijdstip. Na verse koffie, jus en boterhammen (mijn taakje) trekt men de nachtelijke regen in. Blijf met lichte jetlag achter die ook op het werk niet meer overgaat. In de middag een sms’je: we zijn binnen! Na het avondeten (wat zij klaar maakten) verkeert huize Logger rond half 10 weer in diepe rust want vannacht weer om 3 uur op.

Woensdag. Net voor de wekker op tijd wakker,  een goed geoliede machine komt op gang, opmerkelijk hoe snel routines ontstaan en Godlof, het is droog!

B.Logger

No comments: