Tuesday, August 28, 2012

Grant Street

Grant Street / Sonny Landreth. Landreth werd geboren in Mississippi, in 1951. Na enkele jaren verhuisde het gezin naar Louisiana. Het is dan ook niet vreemd, dat in zijn gitaarspel blues, cajun en zydeco-invloeden  te ontdekken zijn. Ik hoorde hem voor het eerst tijdens een concert van John Hiatt, hij was de leadgitarist van de begeleidingsband. Wat me toen direct opviel was zijn prachtige, scheurende slidespel. Daar is ie dan ook bekend mee geworden.

Hij speelde samen met een aantal bekende muzikanten. De al eerder genoemde John Hiatt, maar ook Clifton Chenier, John Mayall, Allen Toussaint en Mark Knopfler. Zijn grote voorbeeld is Robert Johnson, toen hij die voor het eerst beluisterde, viel alles op zijn plek. Citaat: “Eric Clapton, nooit te beroerd voor een complimentje, noemde Sonny Landreth ooit een van de meest onderschatte gitaristen op deze planeet”.

‘Grant Street’ biedt de luisteraar een goede mogelijkheid om Landreth live aan het werk te horen. Het is in 2 avonden opgenomen in the Grant Street Dance Hall, Los Angeles, een favoriete plek van Landreth. Liefhebbers van slidemuziek zullen zeker niet teleurgesteld worden. Ook op de DVD “Crossroads Guitar Festival 2010’ is hij te horen. Dit is een festival dat om de paar jaar georganiseerd wordt door Eric Clapton. Gitaristen en vrienden uit de muziekwereld treden daar belangeloos op, de opbrengsten gaan naar een goed doel. Zeer aan te raden ook.

No comments: