Friday, July 8, 2011

Black Hills

Black Hills / auteur: Nora Roberts. Roberts is een bestseller auteur. Spanning, liefde, relaties spelen vaak een rol in haar boeken. Verwacht van haar geen intellectuele schrijfsels, want dan kom je bedrogen uit. Het zijn wel echte feelgood boeken.

In Black Hills spelen Coop Sullivan en Lil Chance de hoofdrol. Als 11-jarig jongetje brengt Coop (stadsjongentje ut New York) een zomervakantie door op de boerderij van zijn grootouders in de Black Hills, South Dakota. Hij weet niet wat hij er te zoeken heeft. Lil zijn buurmeisje is de enige met wie hij een band krijgt.

Na de eerste zomervakantie volgen er dan ook meer. Toch raken ze elkaar op een gegeven moment kwijt. Lil studeert biologie en sticht een natuurreservaat, Coop gaat terug naar de stad en wordt privé detective.

Na verloop van tijd gebeuren er rare dingen in het reservaat, wie zit daar achter en waartoe is hij staat? Coop is inmiddels ook teruggekeerd om zijn grootouders te helpen op de boerderij. Hij speelt een belangrijke rol bij de oplossing. Er volgt een toenadering tussen de beide hoofdpersonen, hoewel het niet zonder slag of stoot gaat. De spanning wordt mooi opgebouwd, tergend langzaam, de lezer wordt bijna gedwongen door te lezen. Makkelijk toegankelijk Engels. Een echte "Roberts-titel".

No comments: