Monday, January 2, 2012

In Bruges

In Bruges (DVD) / Regisseur: Martin McDonagh. Deze Brits/Ierse misdaadfilm vol zwarte humor werd niet alleen door filmcritici positief onthaald maar ook met vele nominaties en prijzen beloond.

Wanneer huurmoordenaars Ray (Collin Farrell) en Ken (Brendan Gleeson) door hun baas Harry naar Brugge worden uitgezonden blijkt hun daar een andere opdracht in het verschiet te liggen dan gedacht.

Het blijkt dat de jonge Ray tijdens zijn eerste missie een onvergeeflijke beginnersfout heeft begaan. Ook in de wereld van de misdaad heersen ongeschreven wetten en regels, die om maatregelen vragen en dan is al snel duidelijk dat je niemand kunt vertrouwen al is het je huurmaatje.

Lach en shock gaan hand in hand in deze film. Voor wie Colin Farrell kent is het grappig om hem in deze humoristische rol te zien acteren naast niemand minder dan Brendan Gleeson die we behalve zijn lange staat van dienst kennen als Alastor Dolleman in de Harry Potter serie. Twee magnifieke acteurs uit het Ierse Dublin. Voor wie van plan is binnenkort naar Brugge af te reizen........misschien beter even wachten met deze film

No comments: