Wednesday, January 4, 2012

Living in the material World

Living in the material World / Olivia Harrison. George Harrison werd altijd de Stille Beatle genoemd, maar hij had wel degelijk veel invloed op de koers die de Beatles voeren, wat helemaal duidelijk werd op de spirituele India-reis en de vriendschap met Ravi Shankar. Hij werd zowel spiritueel als muzikaal aangetrokken door dit exotische land, en dat werd duidelijk zowel bij de Beatles als later in zijn soloprojecten, zoals het Concert voor Bangla Desh.

Het leven stopte voor hem niet bij de muziek: hij was ook zeer ge√≠nteresseerd in films, autoracen, tuinen, en natuur in het algemeen. Al deze aspecten komen aan bod in het grote, zware boek met vooral afbeeldingen (foto’s, tekeningen van George Harrison, aantekeningen) en korte teksten van vrienden, collega’s en George zelf.

De vrouw van George Harrison heeft dit boek samengesteld en er een boeiend geheel van gemaakt. Gemakkelijk van kaft tot kaft te lezen, of om gewoon door te bladeren. Olivia was van 1978 tot de dood van George in 2001 met hem getrouwd. Na zijn dood organiseerde zij een tribute aan hem in 2002, geheel in zijn stijl. Ook dit concert was niet voor eigen gewin maar voor de Material World Charitable Foundation.

Het boek geeft weinig feitjes en weetjes. Het is veel meer een boek waaruit je meer over de persoon te weten komt. Boeiend. Het is bovendien een voorloper op de documentaire, die Martin Scorcese heeft gemaakt, die ik nog niet heb gezien maar waar ik wel nieuwsgierig naar ben.

No comments: