Monday, June 18, 2012

SaaiHet Schotse plaatsje Dull en het Amerikaanse Boring (Oregon) besloten onlangs tot samenwerking om toerisme te bevorderen. 

Het streven is duidelijk te maken dat het ondanks die saaie namen aantrekkelijke plaatsjes zijn waar wel degelijk wat te beleven valt. Een bedreigende ontwikkeling voor de inwoners maar ook uit het oogpunt van marketing onverstandig.

Ik neem aan dat de dorpelingen niet eens durfden protesteren tegen de plannen want dat leidt tot ophef en commotie, dat staat uiteraard op gespannen voet met hun dorpsidentiteit. Beide gemeentebesturen moeten om echt onderscheidend aantrekkelijk te worden juist die saaiheid uitdiepen en vergroten.

Samenwerking is veel te opwindend, dus absoluut geen bord bij de gemeentegrens 'Dull in association with Boring' maar gewoon: 'Dull' (Eventueel met het onderschrift 'it won't happen here')

Het iets grotere Boring is al behoorlijk afgegleden, men beschikt daar over een locale krant. Alleen het bestaan van een krant verondersteld al dat er af en toe nieuws te melden valt. Hier moet keihard ingegrepen worden. Wellicht bestaat er zelfs een VVV die moet dan uitsluitend foldermateriaal verspreiden waarin staat wat er allemaal 'niet' kan.

Het piepkleine Dull heeft vast en zeker een leuke pub met plaatselijke biersoorten, keuvelende locals en zelfs af en toe life muziek. Dat is natuurlijk een onhoudbare toestand, deze pub moet met onmiddellijke ingang de saaiste van heel Schotland worden. Als het niet anders kan: sluiten die hap, ga maar een dorp verderop kijken. 

Één van de aanstichters van deze heilloze plannen is de 'Dull Women's book club'. Deze gevaarlijke organisatie zou ik het liefst verbieden voordat ze met nog meer ideeën komen. De kans is aanwezig dat ze vervolgens een avontuurlijk ondergronds bestaan gaan leiden. Op een DBR (Dull Book Resistance) zit niemand te wachten. Bovendien kan die boekenclub ontstaan zijn uit het op zich gezonde gevoel dat er verder helemaal niets te doen is. Een verplichte literatuurlijst met 's werelds saaiste boeken voor deze club kan een uitweg bieden. 

Dull en Boring, blijf jezelf en sta voor je zaak!

B.Logger.

No comments: