Wednesday, April 14, 2010

De Aarde en duurzaamheid

We willen allemaal graag de aarde en haar rijkdommen op een duurzame manier gebruiken. Want, onze planeet moet nog langer mee, en er zijn veel gevaren die op de loer liggen. De laatste jaren is het klimaat een 'hot' item geworden. Hoe komt het dan toch, dat het zo moeilijk is om wat duurzamer te gaan leven en handelen? Om bijvoorbeeld wat te gaan consuminderen? Is het onwil? Of onkunde?

Op dat laatste kunt u zich na 24 april niet meer beroepen, althans wanneer u in de Bibliotheek was. Die dag is er namelijk in de Centrale Bibliotheek een infostand over duurzaamheid. Citaat: "Duurzame ontwikkeling: een ideaal evenwicht tussen ecologische, economische en sociale belangen. Dat kun je toepassen op je eigen leefstijl, want duurzaam leven valt te leren. In de media hoor je veel over duurzaamheid in klimaat, water, energie, gezondheid, rijkdom aan levende wezens,voedsel en landbouw. Deze infostand van Lies Visscher van Stichting Leven met de Aarde is bedoeld om informatie uit te wisselen over een duurzaam en eenvoudig, maar toch rijk leven".

U kunt er terecht zaterdag, 24 april, van 10.30 - 16.30 uur. En, het kost helemaal niets. Een aanrader dus in deze dure tijden.

No comments: