Friday, April 16, 2010

The life pursuit

The life pursuit (CD) / Belle and Sebastian. Een late adapter ben ik, dat mag je wel zeggen. Belle and Sebastian, ik had er nog nooit van gehoord, ja de naam, maar daar was het bij gebleven. Pas dit album maar eens beluisterd: The life pursuit, uit 2006.

En wat een aangename verrassing. Nummers die aan een aantal stromingen doen denken, pop, jazz, blues, folk, met altijd harmonieuze zang. Bovendien verrassende arrangementen. Heerlijke muziek om naar te luisteren, je blijft nieuwe dingen ontdekken.

De band komt uit Schotland en is ooit als een project van Stuart Murdoch, muziekstudent, gestart. Het was de bedoeling om alles low profile te houden, hooguit 2 albums te maken en dan de boel weer te ontbinden. Het is iets anders gelopen, en gelukkig maar. Laat deze heren en dames nog maar even doorgaan.

Ik ga nu eerst hun eerdere albums eens proberen. Toppers op deze CD? Moeilijk te zeggen, omdat er zo veel goede nummers op staan, maar goed (onder dwang), het begint direct al goed met "Act of the Apostle" met een heerlijk ritme. "For the price of a cup of tea" is een prachtig nummer ook, je wordt er vrolijk van. "White collar boy" dreunt lekker uit de boxen. "Dress up in you" is een ballad-achtig nummer, waar je stil van wordt en wat te denken van "The blues are still blue"? Kortom, luisteren dit album.

No comments: