Saturday, April 10, 2010

Gamen en zo

Biebblogger is een totale prutser waar het gamen aangaat. En vraagt zich af, of dat iets met zijn leeftijd te maken heeft. In het verleden werd hij regelmatig door zijn zoon bij het gamen betrokken. Maar of dat nu Mario Kart op Nintendo was, racespellen of tegenwoordig de PlayStation, het maakte allemaal weinig verschil. Zoonlief liet hem alle hoeken van de kamer zien.

Er waren van die “split-screen” spellen. Het TV scherm werd daarbij verdeeld in twee helften, je racete over een parcours en het ging daarbij natuurlijk om de tijd. Biebblogger keek altijd op de verkeerde helft. U kunt zich voorstellen, wat dat voor zijn tijd betekende. Ook schietspellen werden een drama, er zitten namelijk zoveel knopjes op de controllers, dat hij elke keer weer vergeten was waarvoor ze dienden. Dan ging hij bijvoorbeeld vooruit, terwijl hij wilde schieten – en werd direct en onverbiddelijk doodgeschoten door zijn glunderende zoon.

Het werd eigenlijk nooit wat met hem en de games. Flight Simulator op de PC ooit geprobeerd, daar zat een boekwerk van meer dan 100 pagina’s bij. Te dik, daar had hij geen zin in. Een trainingsvluchtje eindigde dan ook snel in een fatale crash. Daarna Simulator maar weer van de PC verwijderd.

Biebblogger denkt , dat hij nooit een gamer wordt. Te oud (fiftyish), geen affiniteit, te langzame hersens (of verkeerd ontwikkeld), maar is wel benieuwd of dit echt een leeftijdsprobleem is of iets anders. Dus, zijn er “out there” oudere gamers? En wat zijn hun ervaringen? Met ouder bedoelt Biebblogger boven de 50, anders telt het niet. Of zou gamen echt iets voor jonge(re) kids zijn?

3 comments:

Anonymous said...

Ja....nu moet ik toegeven dat ik boven de 50 ben :-)
De sportspelletjes op de WII zijn nog wel bij te benen..evenals de triviant achtige spelletjes en dergelijke...maar het hele snelle werk :-(

Anonymous said...

Hi, I think your blog might be having browser compatibility issues.
When I look at your website in Firefox, it looks
fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.

I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, amazing blog!Look into my blog: cardshare server

Anonymous said...

Useful info. Fortunate me I found your site unintentionally, and I am surprised
why this twist of fate did not took place earlier!
I bookmarked it.

Have a look at my web site; cccam