Tuesday, April 13, 2010

We gaan op vakantie en nemen mee……?

En dan gaat het nu even niet om de zooi (nee, u niet natuurlijk), die we elk jaar weer meeslepen op vakantie. Biebblogger bedoelt: neemt u boeken mee of een ereader met ebooks?

Maar, laten we het eerst eens even hebben over vakanties en de manier waarop men tegenwoordig op vakantie gaat. Vroeger was kamperen heel gewoon. Je nam een rugzak mee en een klein tentje, of je ging met de fiets. Het motto voor deze vakantievierders was: alles wat je thuisliet was meegenomen! Natuurlijk nam je een boek mee, iets anders was er nog niet.

Tegenwoordig zie je deze manier van vakantie houden niet zo veel meer. Aangezien Biebblogger nog regelmatig kampeert met een tent heeft hij daar een tamelijk goede kijk op. Want, wat zijn er tegenwoordig veel caravans en campers op de campings te bekennen. Ook huisjes en stacaravans scoren goed.

Een argument om een ereader mee te nemen is de ruimte. Op een apparaatje neem je een hele bibliotheek mee. Dat pleit voor het gebruik van readers voor fietskampeerders en rugzaktoeristen. Die moeten woekeren met wat ze meenemen. Alleen, die zitten weer met stroom, of liever gezegd zonder stroom. Je moet die apparaatjes namelijk zo af en toe van stroom voorzien. Caravans hebben stroom, maar caravans hebben ook ruimte. Voor de ruimte hoeven ze geen ereaders mee te nemen, wel voor de stroom. Hoe los je deze paradox nu op?

Je kunt niet iedereen dwingen ook een caravan te kopen, dat zou een oplossing zijn. Misschien dat de fietsers en rugzakkers gratis stroom kunnen lenen bij diegenen met een caravan of een camper? Is dat soms een oplossing? En dan kunnen de caravanners wel boeken meenemen. Ach, Biebblogger weet het ook niet zo goed.

De paradox van het geld is tot nu toe onbesproken gebleven. Namelijk, tegen de tijd, dat je een caravan gekocht hebt, heb je geen geld meer voor een dure ereader. En, rugzakkers behoren vaak tot het segment, dat het niet breed heeft, en kunnen zich ereaders meestal niet veroorloven. Denkt u daar nog maar eens over na.

2 comments:

Ria said...

oplaadpunten voor de readers op de camping, gratis te gebruiken, of tegen een minimale vergoeding! Dan hoef je geen plaats met stroom te betalen wat menige rugzakroerist niet wil.

Margot said...

Leuk stukje !