Tuesday, January 4, 2011

Across the Universe

Across the Universe (DVD) / Julie Taymor. Musical film over een liefdesaffaire tussen de in Liverpool geboren Jude en de Amerikaanse teenager Lucy. Er komen in totaal 33 Beatlessongs voorbij en de overgangen van tekst naar song zijn subtiel gedaan.

Jude gaat op zoek naar zijn vader (een Amerikaanse G.I) die hij nooit gekend heeft op de universiteit Princeton in het Amerikaanse New Jersey waar hij conciƫrge blijkt te zijn. Na een aanvankelijk teleurstellende kennismaking met zijn vader ontmoet hij er Max, een rebelse student die zich niet thuis voelt op de universiteit. De twee raken al snel goed bevriend en wanneer Max besluit het universiteitsleven eraan te geven gaan de twee samen een apartement huren in New York, dat wel wat weg heeft van een uitvergroot Liverpool, beide havensteden maar toch een wereld van verschil.

Sadie is hun huurbazin, ze beschikt over een geweldig zangtalent en treedt in een band op samen met haar vriend, die wel wat heeft van Jimi Hendrix. Wanneer Max' s zusje Lucy bij hen op bezoek komt in New York slaat de vonk tussen Jude en Lucy direct over. De twee raken smoorverliefd (met de nodige ups&downs). De gastrollen van Bono en Joe Cocker geven de film wat extra flair. Het verhaal mag dan misschien niet zo sterk zijn, de muziek is heerlijk, genieten!

No comments: