Tuesday, January 18, 2011

IPAD 2

De nieuwe iPad schijnt in April van dit jaar gelanceerd te worden. Ben reuze benieuwd wat voor verbeteringen ten opzichte van versie 1 er zullen zijn. Volgens de geruchten schijnt ie dunner te zijn (dus ook lichter), er camera aan boord te zijn, zowel aan de voorkant als de achterkant en ook schijnt de schermresolutie beter te zijn. U kunt dit o.a. lezen op de Telegraaf en in MacWorld. Toch mis ik ook nog een heleboel, dingen die ik wel graag zou willen weten.

Behalve dat ik nu ongeveer weet hoe de ipad eruit gaat zien, wil ook graag weten wat ie allemaal kan. Kan ie meer dan de oude? Of zijn de verbeteringen alleen maar cosmetisch? Als ie meer kan, wat dan? Zijn de problemen met multitasken opgelost? Kan het apparaat inmiddels met Flash overweg? Komt er ook een kleinere ipad? En hoe verhoudt het apparaat zich tot de concurrentie? Want die zit ook niet stil. Om kort te zijn, ik ben reuze benieuwd wat het resultaat zal zijn en wacht met smart tot het April is.

Een collega van mij heeft een ipad en daar heb ik een paar keer mee mogen spelen. Erg leuk. Ben ik nu overtuigd? Moet ik nu ook een ipad kopen (of krijgen van mijn baas)? Weet het nog steeds niet, het gewicht viel me wat tegen, hij is wat zwaar, het beeldscherm daarentegen is glashelder, het virtuele toetsenbord is groot genoeg om met gemak berichten te typen. Vergelijk dat eens met een ipod touch, dan weet u wat ik bedoel. Ik ben momenteel nog erg in verwarring en wacht de ontwikkelingen maar af. Ik hou u op de hoogte.


2 comments:

Maria Wezendonk said...

Als ik hem zelf zou moeten kopen, zou ik het denk ik niet doen, hij is duur vind ik, in verhouding tot wat je er mee kunt. Maar ik heb `em nu en het is wel heel leuk!

biebblogger said...

Ik wacht ook nog tot ik hem krijg. Kan overigens wel eens even duren :-)