Monday, December 12, 2011

Crisisvormen

Ja daar zijn we weer met de economische crisis, zo vlak voor de kerstdagen kan dat nog wel even.

Het valt mij op dat het al maandenlang 5 voor 12 twaalf is volgens onze tv economen, dat de volgende bijeenkomst van regeringsleiders, bankiers etc, steevast opnieuw beslissend of cruciaal zal worden en soms zelfs beide!

Nou dan weet u het inmiddels wel. Je zou overigens een Einstein nodig hebben om uit te leggen hoe die klok almaar op iets voor twaalven blijft staan. Of is het uurwerkje gewoon stuk en roept men maar wat?

Opmerkelijk: het tv programma Zooo crisis hield een enquête met onder andere de vraag wie de hoofdschuldige is van de crisis: good old kapitalisme eindigde met stip op 1.

Marx mag postuum tevreden zijn. Andere mogelijkheden waren Griekenland, de banken en de Euro, geduchte kandidaten waarbij ik de keuze Griekenland nogal flauw vond, dan weet ik nog wel andere landen om de schuld te geven want begon deze crisis niet in de Verenigde Staten? Mocht u morgen de revolutie verwachten: deze uitslag zegt echt niets want de keuzemogelijkheden deugen niet: een land of een financiële instelling of een munteenheid of een economisch systeem. Wie kan die keuze maken?

No comments: