Wednesday, December 21, 2011

Lijstjes III

Ook de bibliotheek houdt lijstje bij. Lijstjes van uitleningen per titel. Toen een collega mij vroeg welke informatieve boeken (non-fictie) in 2011 het meest uitgeleend waren, dacht ik in eerste instantie aan ‘Dick Swaab: Wij zijn ons brein’ en Cesar Millan met een van zijn boeken over honden. Maar nee, deze titels scoren wel hoog, maar de top 3 , ik laat het maar even bij een top 3, wordt gevormd door twee titels van Jamie Oliver en “Gezond slank met Dr. Frank van Frank van Berkum”. Allen dus boeken, die met eten (of niet eten, of minder eten) te maken hebben. Wat is dat toch met de mensheid, dat bezig zijn met eten en gewicht?

Wat romans betreft stonden Kluun, Herman Koch en Loes den Hollander in de top 3, althans bij Bibliotheek Centrum. Vestiging Kronenburg had een iets ander lijstje: Gerda van Wageningen, Kluun en Simone van der Vlugt. Tot slot vestiging Presikhaaf: Tess Gerritsen, Saskia Noort en David Baldacci.

Leerzaam, die lijstjes. We hebben het in dit geval over boeken die gemiddeld 20 keer (of iets vaker) per jaar geleend worden. Een mooie score. Eens kijken welke titels er volgend jaar in onze top 3 voorkomen.

No comments: