Monday, December 5, 2011

Light up

Light up (CD) / Stevie Ann. De laatste cd van Stevie Ann is opgenomen in Amerika en geproduceerd door Mitchell Froom, maar de songs zelf zijn onmiskenbaar van Stevie Ann zelf.

Mitchell Froom heeft gewerkt met Randy Newman en Crowded House maar ook met Sheryl Crow en daar doet deze muziek ook wel een beetje aan denken. Prettig in het gehoor liggende muziek met lichte teksten en gezongen met een prachtige stem. Voor sommige luisteraars misschien saai, ik vind het prachtig.

Stevie Ann heeft een eigen geluid. Rustige muziek die je zowel als achtergrondmuziek kunt gebruiken maar waar je ook voor kunt gaan zitten om tot rust te komen, een combinatie van country, folk en pop. Ik hoop ook dat deze cd een doorbraak voor haar wordt in Amerika, dat zou zo maar kunnen gebeuren. De Bibliotheek heeft deze cd in haar collectie, en heeft haar bovendien een kort interview afgenomen. Dit interview kunt u hier lezen.

Ook internationaal wordt ze erg gewaardeerd. Allmusic geeft dit album 4 sterren. Een kort citaat wil ik u niet onthouden: "............ has never sounded better and more dignified than she does here, and the musical arrangements have never been so varied. Moreover, her English shows no trace of an accent and is nothing short of beautiful."

No comments: