Wednesday, May 18, 2011

Blinde godin

Blinde godin / auteur: Anne Holt. Een spannende thriller van een Noorse schrijfster. Hoofdpersonen in dit misdaadverhaal zijn inspecteur Hanne Wilhelmsen en officier van justitie Hakon Sand. Er wordt een lijk gevonden, ontdekt door advocaat Karin Borg. Puur toeval. Op een andere plek treft de politie iemand aan, die onder het bloed zit. Hij wil niets zeggen. Het enige dat er op een gegeven moment uit komt is, dat hij verdedigd wil worden door Karin Borg. Die helemaal geen strafrechtadvocaat is.

Hakon Sand krijgt de zaak in zijn schoot geworpen omdat hij dienst heeft. Heeft de bebloede man de dode op zijn geweten? En zo ja, wat was dan de reden van de moord? Hanne Wilhelmsen heeft de schone taak licht in deze duisternis te brengen. Als er dan ook nog drugs ontdekt worden en er meer doden vallen is de puzzel compleet.

Een razendspannend verhaal. Met veel gevoel voor de menselijke component geschreven. De maatschappelijke en politieke inbedding verhoogt het realiteitsgehalte. Anne Holt schrijft met veel kennis van zaken. Ze was voorheen werkzaam als advocaat, en bij de politie en was van 1996 - 1997 minister van justitie van Noorwegen, ze weet dus waar ze het over heeft.

No comments: