Saturday, May 7, 2011

Sympathiek ...

vind ik de Aktie 'koers kunst', een mooi initiatief. Ga maar eens naar www.koerskunst.nl en neem een kijkje. We worden allemaal opgeroepen mee te denken en met voorstellen te komen. Zelf denk ik aan kunstuitleen in bibliotheken. Het zal u niet verbazen want te Arnhem is dit al het geval (ToArt) en ik zie louter voordelen.

Financieel:
De kunstuitleen is minder geld kwijt aan huur, de bibliotheek heeft een extra bron van inkomsten.

Dienstverlening:
Een kunstuitleen kan gebruik maken van uitleenadministratie systemen van bibliotheken tot en met het online reserveren van een kunstwerk. Eventueel kunnen lidmaatschappen van bieb en kunstuitleen gecombineerd worden tot een cultuurabonnement voor de echte liefhebbers. 'Kunstklanten' kunnen het geleende tijdens de ruimere openingstijden van de bieb inleveren.

Inrichting en sfeer:
Bibliotheken worden een inspirerende omgeving dankzij de producten van de kunstuitleen.

Bereik:
massa's mensen komen in aanraking met echte beeldende kunst. Heel wat anders dan de platte posters die nu boven de vierzitbanken hangen.

Er zijn nog veel meer voorstellen te verzinnen zoals combi's van kunst en sport, het verfraaien van lelijke bedrijfsterreinen, tijdelijk gebruik van lege bedrijfspanden door kunstenaars als atelier. Dat laat ik aan u ...

Met kunstminnende groet B.Logger.

No comments: